Activitats

Un grup de joves de Tremp va organitzar activitats per als infants durant el mes d'agost del 1974 amb el propòsit d'educar i oferir una alternativa per al temps de lleure. La iniciativa va tenir èxit i es va repetir l'estiu següent.
D'aquesta manera va néixer La Casa Del Sol Naixent i les activitats regulars van començar el curs 1975-76 amb sessions setmanals d'esplai.
Els inicis no van ser pas fàcils, com tampoc no ho ha estat continuar treballant per als infants i joves del Pallars durant aquests quaranta anys. Això sí, la il·lusió i l'esforç de moltes persones ho han fet possible.
A poc a poc es van iniciar altres projectes. Aquell mateix any, el 1975, s'inicià l'organització de la Cavalcada de Reis i l'arribada dels Patges ReialsUn dels projectes amb més èxit van ser els campaments d'estiu, que més tard van esdevenir colònies, en els quals van participar centenars de nens i nenes estiu rere estiu.
L'any 1977 es va celebrar per primer cop Sants Innocents, amb la penjada del ninot al campanar, una festa que ha esdevingut tradicional a la nostra ciutat.
El mateix any s'inicià la Castanyada, una sortida de dos o tres dies coincidint amb la festa de Tots Sants; entre els anys 1983 i 1985 es van fer Jornades de Descoberta amb la SAM.
Al llarg d'aquests anys, s'han fet vàries representacions d'obres de teatre a través de la creació d'un grup de teatre infantil.
El 1992 va participar en l'arribada de la flama al Pallars, en la campanya de Bòsnia, i en la festa de les Entitats, entre d'altres.
En motiu del 20è aniversari de la Casa es va iniciar el premi de narrativa curta Vent de Port, que enguany ja ha complert la 20a edició.
Actualment i des de sempre hem participat en la festa del Carnestoltes, la Fira de Primavera, la Festa Major, en la diada de Sant Jordi o la festa de la Solidaritat, a partir de cercaviles amenitzades pel grup de grallers
La nostra associació ha intentat sempre donar suport a les festes i tradicions populars i de la ciutat.

Comentaris